Friday, 12 May 2017

Vita- Lea : Multivitamin Super

Assalamualaikum Dan hi semua
😊😁😊😊

Entri Kali ni teha nak kongsikan mengenai multivitamin Vita-Lea with Iron formula. Nak tau tak kenapa teha panggil Vita-Lea with Iron formula ni multivitamin super shaklee??


Sebabnya... Vita Lea ni, mengandungi hampir 30 nutrisi harian lengkap untuk keperluan sel-sel dalam badan manusia. Banyak Kan...πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€


Bila sel-sel tak dapat berfungsi dengan baik, organ pula tidak Akan dapat berfungsi dengan baik.
Kesannya suatu sistem dalam badan Akan terganggu. Lalu terbitlah pelbagai penyakit.


Dalam Vita Lea ni Ada vitamin
A, D, E, B1, B2, B3, B5, B6 Dan B12.


Asid folik, kalsium, biotin, fosforus, iodine, zat besi, magnesium, copper Dan zink.


Setiap vitamin dan mineral ini mengandungi fungsinya yang tersendiri . Ada masa t teha kongsikan dalam entri lain ye..πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰


So apa yang super sangat tentang Vita Lea ni..haa...macam-macam Yang Vita Lea ni boleh buat..antaranya


1- pembuka selera makan bagi golongan yang sokmo tiada selera makan...hehe

 2- untuk ibu-ibu Yang mengandung tu, Vita Lea ni boleh membantu dalam menaikkan bacaan haemoglobin dalam darahπŸ˜€πŸ˜€

3 - menambahkan tenaga sepanjang hari. Insyaallah bersemangat Dan aktif awal pagi sampai sebelum tidur.

4 - membantu dalam tumbesaran fizikal remaja.


Pantang larang makan Vita Lea ni, elakkan ambil bersama makanan dari tenusu, ostematrix, vit E Dan GLA complex.


Walaubagaimanapun,,kesan setiap orang Adalah berbeza. Diingatkan lagi sekali ye... shaklee ni adalah makanan tambahan bukannya ubat.


Jadi nak makan ubat dari hospital atau klinik jarakkan pengambilan dua ke tiga jam sebelum makan apa-apa supplement dari shaklee.πŸ˜€πŸ˜€


Sekian.










No comments:

Post a Comment