Monday, 1 May 2017

Supplement Shaklee

Assalamualaikum w.b.t Dan salam sejahtera semua.

Hari ni nak cerita mengenai supplement. Korang tahu tak supplement tu ape? Haa...meh nak cerita sedikit. Supplement tu maknanya makanan tambahan.


Kenapa nak ambil supplement ni? Tak Ada orang Yang paksa pun korang nak ambil ke tak.  Bagi teha ni antara sebab kenapa kita perlu ambil supplement..

  • Tubuh badan kita Adalah Adalah satu amanah Dan anugerah dari Allah buat hambaNya, jadi kita kenalah berusaha menjaga sebaik2nya tubuh badan kita ni.

  • Kualiti Gaya hidup kita Yang kurang sihat.. asyik Makan, tidur, kerja, kurang bersenam

  • Bahan mentAh seperti sayuran , buahan Dan ternakan sekarang banyak terdedah dengan bahan kimia Yang lain Yang boleh menjejaskan kualiti nutrien dalam makanan.

  • Banyak makan makanan Yang mengandungi kandungan gula, garam Dan MSG yang tnggi

  • Tak larat nak makan banyak2 untuk memenuhi keperluan sel-sel dalam tubuh supaya sel dapat berhubung dengan baik.

  • Tak nak bergantung pada ubat hospital sepenuhnya, kalau sakit.

  • Sebagai salah satu ikhtiar untuk merawat penyakit yang dialami.
.
.

Ada macam2 brands sekarang di pasaran . Dalam banyak2 tu, Yang paling teha berkenan adalah SHAKLEE.


Kenapa SHAKLEE??


Sebabnya SHAKLEE ni ada LANDMARK STUDY.


LANDMARK STUDY ni adalah satu kajian penyelidikan yang telah membuktikan supplement shaklee adalah :

  • Sentiasa selamat
  • Sentiasa berkesan
  • Sentiasa semula jadi

Jadi tak perlu risau untuk kesan jangka masa yang panjang jika ambil supplement SHAKLEE ni. LANDMARK STUDY SHAKLEE ni telah lebih dari 50 tahun. Dah sambut jubli emas dah .hehe 


Jadinya, Jomlah kita sama2 ambil supplement ye. Ambil supplement SHAKLEE lagi bagus.😀😀😀😀







No comments:

Post a Comment