Friday, 12 May 2017

Vita- Lea : Multivitamin Super

Assalamualaikum Dan hi semua
😊😁😊😊

Entri Kali ni teha nak kongsikan mengenai multivitamin Vita-Lea with Iron formula. Nak tau tak kenapa teha panggil Vita-Lea with Iron formula ni multivitamin super shaklee??


Sebabnya... Vita Lea ni, mengandungi hampir 30 nutrisi harian lengkap untuk keperluan sel-sel dalam badan manusia. Banyak Kan...πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€


Bila sel-sel tak dapat berfungsi dengan baik, organ pula tidak Akan dapat berfungsi dengan baik.
Kesannya suatu sistem dalam badan Akan terganggu. Lalu terbitlah pelbagai penyakit.


Dalam Vita Lea ni Ada vitamin
A, D, E, B1, B2, B3, B5, B6 Dan B12.


Asid folik, kalsium, biotin, fosforus, iodine, zat besi, magnesium, copper Dan zink.


Setiap vitamin dan mineral ini mengandungi fungsinya yang tersendiri . Ada masa t teha kongsikan dalam entri lain ye..πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰


So apa yang super sangat tentang Vita Lea ni..haa...macam-macam Yang Vita Lea ni boleh buat..antaranya


1- pembuka selera makan bagi golongan yang sokmo tiada selera makan...hehe

 2- untuk ibu-ibu Yang mengandung tu, Vita Lea ni boleh membantu dalam menaikkan bacaan haemoglobin dalam darahπŸ˜€πŸ˜€

3 - menambahkan tenaga sepanjang hari. Insyaallah bersemangat Dan aktif awal pagi sampai sebelum tidur.

4 - membantu dalam tumbesaran fizikal remaja.


Pantang larang makan Vita Lea ni, elakkan ambil bersama makanan dari tenusu, ostematrix, vit E Dan GLA complex.


Walaubagaimanapun,,kesan setiap orang Adalah berbeza. Diingatkan lagi sekali ye... shaklee ni adalah makanan tambahan bukannya ubat.


Jadi nak makan ubat dari hospital atau klinik jarakkan pengambilan dua ke tiga jam sebelum makan apa-apa supplement dari shaklee.πŸ˜€πŸ˜€


Sekian.










Friday, 5 May 2017

Vita-Lea : My First Shaklee Supplement


Assalamualaikum Dan Hi 😁😁😁


Entri Kali ni teha nak share first shaklee produk Yang teha consume.

Sejarahnya bermula semasa belajar Di KUIS dulu. Masa tu dalam tahun kedua pengajian. Teha dah mula aktif berpersatuan. Perlukan tenaga lebih. Mesyuarat Dan aktiviti  persatuan hujung minggu.
.
.
Rasa letih dan lesu.kurang tenaga. Selalu mengantuk dalam kuliah.
Tambah lagi tu agak memilih makanan. Jadi bertambah kurus la badan.
.
.
Mengadu lah kat mak, letih. Mak pun syorkan makan satu supplement ni sebab mak pun memang makan. Insyaallah bertenaga Dan tak mudah letih.
.
.

Supplement tu namanya VITA-LEA with IRON.  Besar dalam 1 inchi. Warna hijau sebab diselaputi dengan spirulina.




Teha makan sebiji je sebab nak jimat. Lagi bagus 2 biji.πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰
.
.
Alhamdulillah, Di sini teha akan kongsikan apa yang best VITA-LEA ni lepas teha consume ;

- selera makan dah makin baik. Sebelum ni agak memilih sedikit makan.

- bertenaga sehingga Malam. Sebelum ni, masuk waktu Petang, lagi2 lepas Asar aje dah lemau. apatah lagi kalau kelas seharian penuh.

- kurang Dan dapat mengawal rasa mengantuk ketika kuliah

- melawaskan pembuangan

- kulit semakin cantik Dan lembut secara semula jadi


Banyak lagi kelebihannya. Next entri  teha akan kongsikan apa yang menarik mengenai Vita-Lea with Iron yang teha gelarkan multivitamin super.



Monday, 1 May 2017

Supplement Shaklee

Assalamualaikum w.b.t Dan salam sejahtera semua.

Hari ni nak cerita mengenai supplement. Korang tahu tak supplement tu ape? Haa...meh nak cerita sedikit. Supplement tu maknanya makanan tambahan.


Kenapa nak ambil supplement ni? Tak Ada orang Yang paksa pun korang nak ambil ke tak.  Bagi teha ni antara sebab kenapa kita perlu ambil supplement..

  • Tubuh badan kita Adalah Adalah satu amanah Dan anugerah dari Allah buat hambaNya, jadi kita kenalah berusaha menjaga sebaik2nya tubuh badan kita ni.

  • Kualiti Gaya hidup kita Yang kurang sihat.. asyik Makan, tidur, kerja, kurang bersenam

  • Bahan mentAh seperti sayuran , buahan Dan ternakan sekarang banyak terdedah dengan bahan kimia Yang lain Yang boleh menjejaskan kualiti nutrien dalam makanan.

  • Banyak makan makanan Yang mengandungi kandungan gula, garam Dan MSG yang tnggi

  • Tak larat nak makan banyak2 untuk memenuhi keperluan sel-sel dalam tubuh supaya sel dapat berhubung dengan baik.

  • Tak nak bergantung pada ubat hospital sepenuhnya, kalau sakit.

  • Sebagai salah satu ikhtiar untuk merawat penyakit yang dialami.
.
.

Ada macam2 brands sekarang di pasaran . Dalam banyak2 tu, Yang paling teha berkenan adalah SHAKLEE.


Kenapa SHAKLEE??


Sebabnya SHAKLEE ni ada LANDMARK STUDY.


LANDMARK STUDY ni adalah satu kajian penyelidikan yang telah membuktikan supplement shaklee adalah :

  • Sentiasa selamat
  • Sentiasa berkesan
  • Sentiasa semula jadi

Jadi tak perlu risau untuk kesan jangka masa yang panjang jika ambil supplement SHAKLEE ni. LANDMARK STUDY SHAKLEE ni telah lebih dari 50 tahun. Dah sambut jubli emas dah .hehe 


Jadinya, Jomlah kita sama2 ambil supplement ye. Ambil supplement SHAKLEE lagi bagus.πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€